Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
PoliticăUn proiect de lege vine în ajutorul celor care intenționează să cumpere...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Un proiect de lege vine în ajutorul celor care intenționează să cumpere mașini. Se dorește stoparea practicii de a da “ kilometrajul înapoi”

Propunerea legislativă vizează eliberarea, la cerere, deţinătorilor de autovehicule destinate transportului de persoane care au, în afara locului conducătorului, cel mult 8 locuri pe scaune un certificat denumit „RAR Auto-Pass"

Cele mai citite Știri

Un proiect de lege vine în ajutorul celor care intenționează să cumpere mașini. Se dorește stoparea practicii de a da “ kilometrajul înapoi”

Propunerea legislativă vizează eliberarea, la cerere, deţinătorilor de autovehicule destinate transportului de persoane care au, în afara locului conducătorului, cel mult 8 locuri pe scaune un certificat denumit „RAR Auto-Pass"

- Reclama -
O practică destul de des întâlnită ar putea deveni istorie.

Senatorul PNL , Iuluan Bîca este coinițiatorul unui proiect legislativ care încearcă stoparea practicii de a comercializa autoturisme care au kilometrajul dat înapoi.

Propunerea vizează, în special, stoparea practicii de a comercializa autoturisme care au kilometrajul dat înapoi, orice înlocuire a odometrului unui vehicul cu un altul cu un kilometraj mai mic să fie considerată un act de fraudă.  În cazul în care aceasta nu este înregistrată şi transmisă corespunzător către RAR , „Registrul Auto Român” va înfiinţa şi va gestiona registrul electronic privind evidenţa citirilor odometrelor autovehiculelor din România.

” Astăzi am susținut și votat propunerea legislativă, la care sunt coinițiator, unde se stabilesc anumite prevederi referitoare la certificarea istoricului vehiculelor rutiere utilizate în vederea înmatriculării acestora în România.

Prin intermediul unei aplicaţii informatice specifice furnizate de către RAR, operatorii economici autorizaţi care desfăşoară activităţi de reparaţii, întreţinere şi reglări funcţionale ale vehiculelor rutiere precum şi activităţi de modificări constructive şi reconstrucţia vehiculelor rutiere sunt obligaţi să citească şi transmită către RAR informaţii legate de numărul de identifîcare/seria de şasiu şi valoarea indicaţiei odometrului din dotare pentru autovehiculul supus prestaţiei în cauza, indiferent de tipul acesteia”, a declarat senatorul PNL, Iulian Mihai Bîca.

Un proiect de lege vine în ajutorul celor care intenționează să cumpere mașini. Se dorește stoparea practicii de a da “ kilometrajul înapoi” Un proiect de lege vine în ajutorul celor care intenționează să cumpere mașini. Se dorește stoparea practicii de a da “ kilometrajul înapoi”
Propunerea legislativă vizează eliberarea, la cerere, deţinătorilor de autovehicule destinate transportului de persoane care au, în afara locului conducătorului, cel mult 8 locuri pe scaune un certificat denumit „RAR Auto-Pass” .

- Reclama-reclame ziare barlad

Aceste conţine informaţii cu privire la istoricul citirii odometrului existent în registrul electronic, implicarea autovehiculului într-un eveniment care a
produs avarii grave la mecanismul de direcţie, instalaţia de frânare sau la structura de rezistenţă a caroseriei ori a şasiului precum şi la neprezentarea vehiculului în cadrul unei campanii de rechemare a vehiculelor care au fost deja înmatriculate, înregistrate sau puse în comercializare,
deoarece unul sau mai multe sisteme, echipamente, componente sau unităţi tehnice separate instalate pe vehicul prezintă un risc important pentru siguranţa rutieră, sănătatea publică sau protecţia mediului înconjurător.

La vânzarea unui vehicul deja înmatriculat în România, vânzătorul furnizează. cumpărătorului un certificat „RAR Auto-Pass” valabil, pentru vehiculul supus vânzării,care se constituie în anexă la formularul tipizat „Contractul de înstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport” model 2016 ITL 054 prevăzut în Anexa nr.2 la Ordinul 1069/2016.

Domeniul de aplicare al certificatului „RAR Auto-Pass” poate fi extins şi la alte categorii de vehicule prin ordin al ministrului transporturilor şi infrastructurii.

Punerea în circulaţie a autovehiculelor cu odometrul defect constituie infracţiune şi se
pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Program CARP Barlad Paste 2023
- Reclamă -
- Reclamă -
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -

Ultimele știri

Au venit autobuzele electrice, mare parte dintre bârlădeni încă se luptă cu glodul!

Realizare de scris și de lăudat la gazeta de perete a Primăriei. Au sosit magnificile mijloace de transport în...

Alte știri de interes

- Advertisement -