În ultimii 70 de ani, asociațiile, centrele și cluburile pentru UNESCO au avut o contribuție importantă la promovarea mandatului și obiectivelor UNESCO ,precum și la creșterea vizibilității instituției.
La nivel mondial, în momentul de față (2022), rețeaua asociațiilor și cluburilor pentru UNESCO cuprinde aproximativ 4200 de asemenea entități din 78 de state.
O serie de documente strategice au fost aprobate de către organismele de conducere ale UNESCO. Doar Comisiile Naționale sunt singurele instituții mandatate care pot să acorde sau să retragă singurele titulaturi permise rămase: cele de Club sau Asociație. Această titulatură poate fi dobândită doar după formularea unei cereri oficiale adresate Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.
“ Ca urmare a evaluării realizate conform Metodologiei de desemnare a membrilor rețelei Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO, Comisia Națională a României confirmă desemnarea Asociației Astronomice SIRIUS ca membră a Rețelei Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO . Din Regiunea Nord – Est, doar județul Suceava înregistrează un membru al Rețelei Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO.
Pe lângă activitățile specifice, Asociația Astronomică SIRIUS va participa la un program comun de activități cu CNR UNESCO România”, a declarat profesorul Ioan Adam, președintele Sirius-club UNESCO.
În perioada 2004 – 2021, Asociația Astronomică SIRIUS a fost afiliată Federației Române a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO (FRACCU).
Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.