Viciul i-a făcut scrum bunurile ( Foto)

Proprietarul, un tânăr de 37 de ani a lasat o țigară nestinsa in casă și a plecat.

0
Viciul i-a făcut scrum bunurile ( Foto)
- Reclamă -

Pompierii din cadrul Detașamentului Bârlad, au fost solicitați să intervină la un incendiu care a avut loc în satul Polocin, comuna Pogonesti.

Proprietarul, un tânăr de 37 de ani a lasat o țigară nestinsa in casă și a plecat. Până la întoarcerea sa, aceasta a căzut pe materialele combustibile din apropiere, aprinzand toata gospodăria.

“ La sosirea pompierilor, focul se manifesta generalizat la întreg acoperișul, care a fost distrus împreună cu bunurile și mobilierul din cele două camere” a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Viciul i-a făcut scrum bunurile Viciul i-a făcut scrum bunurile ( Foto)
În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, soldate cu pagube materiale și uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Inalt” al judeţului Vaslui reaminteşte cetăţenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:

• Atunci când stingeţi ţigara, asiguraţi-vă că aţi stins-o cu adevărat, pentru că mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil, generând un incendiu care poate mistui întreaga locuinţă;
• Stingeţi ţigara numai în scrumieră. Se recomandă să puneţi puţină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;
• Nu goliţi scrumierele în coşurile de hârtie sau în alte locuri în care există materiale combustibile, deoarece acestea se pot aprinde şi provoca un incendiu;
• Nu fumaţi în pat, mai ales când sunteţi obosiţi, când luaţi somnifere sau când aţi consumat alcool. Există riscul să adormiţi cu ţigara aprinsă şi să provocaţi un incendiu.
• Utilizaţi întotdeauna scrumiere grele, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionate din materiale incombustibile.

- Reclamă -
Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclamă -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.