Visul se transformă în realitate – Grădina Publică din Bârlad își schimbă imaginea

0
Visul se transformă în realitate - Grădina Publică din Bârlad își schimbă imaginea
- Reclamă -

Vești bune la început de an! Patru proiecte cu finanțare europeană sunt în faza precontractuală. Este vorba de “ Reabilitarea Grădinii Publice”, „Reabilitarea, modernizarea și extinderea sălii de sport”, „Modernizarea și extinderea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2” și „Construire Centru de zi pentru persoanele vârstnice”.

Mâine,într-o ședință extraordinară cu caracter de îndată (în sistem videoconferință) consilierii locali trebuie să voteze noua sumă a investiției, respectiv contribuția de finanțare a municipalității.

Valoarea  totală a investiției este de 28.044.6676,84 lei cu TVA iar 465.595,30 lei reprezintă cofinanțarea municipalității la această investiție.

Conform proiectului, în Grădina Publică se vor reamenajarea aleilor existente ,dar se vor amenaja și noi alei , se va lucra la amenajarea aleilor principale pavate cu bitum ,reabilitarea acceselor ,vor fi piste de  biciclete ; pistă alergare . Aleile secundare vor fi iluminate , se va monta un sistem de irigat – irigație prin aspersie ,a unui sistem de irigat – irigație . Nici prichindeii nu vor fi uitați urmând ca acolo să se amenajeze un loc de joacă inclusiv amplasarea unor echipamente de joacă pentru copii cu dizabilități și echipamente fitness pentru adulți cu dizabilități.
Atracția Grădinii va fi lacul care urmează să fie amenajat ,respectiv amenajarea unui bazin de liniștire . Nu vor lipsi obiecte noi de mobilier ( bănci,pergole,coșuri de gunoi,etc)

 

- Reclamă -
Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclamă -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.